Utbildning

Anmäl dig till våra utbildningar

Stråla samman – 1 juni 2023

Stråla samman är ett samarbete mellan urologklinikerna i Stockholm och medac. Syftet med Stråla samman är att stimulera kunskapsutbyte mellan dessa urologkliniker. En gång per år bjuder en urologklinik in vårdpersonal i Stockholm för att visa upp sin mottagning och för att nätverka. Det bjuds på lite mat och intressanta föreläsare från värdkliniken. medac sponsrar mötet tillsammans med ett annat företag, de senaste åren har det varit Coloplast som vi samarbetat med.

Södersjukhusets urologmottagning är värd för årets möte. Klicka på bilden till höger för att komma till inbjudan. Visst kommer du?

Stråla samman

NUF – Nordisk urologisk förening – 7 juni 2023

medac är stolt silversponsor av NUF möte i Bergen i år och sponsrar en föreläsning den 7 juni mellan 13.33-14.35.

Titel:
Tailored treatment in NMIBC – The future is already here

Föreläsare:
Professor Jörgen Bjerggard Jensen, Aarhus Universitetshospital

Läs mer om möte via länken här: www.nuf.nu.

NUF

Föreläsning under Urologiveckan – 3 oktober

medac är stolt sponsor av Urologiveckan i Sundsvall i år och kommer att sponsra den här föreläsningen den 4 oktober.

Titel:
The Scottish Quality Performance Indicator Programme and NMIBC

Föreläsare:
Professor Param Mariappan FRCS (Urol), PhD,
The University of Edinburgh, Western General Hospital,
United Kingdom

Professor Param Mariappan FRCS (Urol), PhD, 
The University of Edinburgh, Western General Hospital, United Kingdom

Professor Param Mariappan har en ledande roll i utvecklingen av det skotska QPI-programmet för blåscancer. Förenklat kan man säga att QPI- programmet är den skotska motsvarigheten till det svenska blåscancerregistret. Han kommer under presentationen redogöra för hur QPI-programmet vägleder dem i behandlingen av patienter med icke-muskelinvasiv blåscancer för att minska recidiv och progression.

Param har varit konsult inom urologisk kirurgi i Edinburgh, Skottland i över 18 år och fokus har varit nästan enbart blåscancer. Han har utfört över 750 cystektomier och flera tusen TURBs, är ledare förden kirurgiska kliniken inom blåscancer i Edinburgh med fokus på en säker och effektiv patientcentrerad vård.

Han har en ledande roll i det fortsatta arbetet med, och utvecklingen  av det skotska QPI-programmet för blåscancer och har även designat Scot BC Quality OPS-projektet. Med frekventa publikationer genom åren varav  en del framstående verk har Param erhållit en hedersprofessur från University of Edinburgh. Param sitter i EAU:s riktlinjepaneler för blåscancer och International Bladder Cancer Group (IBCG).

Utanför jobbet är Param en hängiven golfspelare med 6 i handicap.

UroQ – 16-17 november

UroQ är kvinnligt urologiskt nätverk som har funnits i över 20 år. Vi träffas en gång per år på Krägga herrgård, där föreläsningar varvas med nätverkande. medac sponsrar tillsammans med Janssen detta möte.

2023 är mötet den 16-17 november och programmet planeras under våren 2023. Gå gärna med i Facebookgruppen UroQ så håller du dig uppdaterad.

UroQ